Asian Beauty Slot

On aika tutustua muutamaan aasialaiseen kaunottareen Asian Beauty videokolikkopelissä. Peli on julkaistu vuoden 2011 maaliskuussa, ja se on tutun huippupelienkehittäjän Microgamingin käsialaa. Vaikka kyseinen peli muistuttaakin erehdyttävästi saman pelientarjoajan toista slottia, Jewels of the Orientia, on tässä kuitenkin muutamia omalaatuisia ominaisuuksia.

Tämän kolikkopelin teema on varsin yksinkertainen, ja se juhlistaa kiinalaisen kulttuurin ylväyttä ja eleganssia. Ympäristö sijoittuu lumiseen ja kuun valon valaisemaan puutarhaan, joka kuuluu itse keisarille. Tässä pelissä pääsee näkemään kauniita symboleita erilaisista kukista aina hohtaviin koriste-esineisiin asti.

Tietenkin kuten nimestäkin voi päätellä, tässä pelissä kauneinta katsottavaa on kuitenkin keisarin tyttäret, joista jokainen on lumoava ja sykähdyttävän kaunis. Tämän pelin parissa viihtyy jo ihan estetiikan vuoksi muutaman tovin. Palautusprosentti on Asian Beauty slotilla kunniallisesti 96,4 %, joka on varsin mukava lukema ja antaakin oman vakuutuksensa pelin rahanarvoisista voitoista. Mikäli aasialainen kauneus ja upeat bonuspelit kiinnostavat, jatka lukemista, niin kerromme lisää.

Peruspeli

Asian Beauty videokolikkopelin yksinkertaisen viihdyttävä peruspeli pitää sisällään kaiken tarpeellisen mitä slotilta voi toivoa. Pelin toiminta perustuu 5 kelaan, 3 riviin ja jopa 243 voittolinjaan, jotka varmistavat pelaajalla olevan käsissään suuret mahdollisuudet voittoihin. Perinteisesti sloteissa on käytössä suoraviivaiset linjat voittojen laskemiseen, mutta Asian Beautyn järjestelmä on paljon simppelimpi ja pelaajaa suosivampi. Voiton saadakseen on pelaajan saatava 3 tai useampi saman lajin symboli rinnakkain. Symboleiden paikalla ei ole väliä – ne voivat olla kelojen korkeimmilla, keskimmäisillä tai alhaisimmilla paikoilla. Voiton saa, kun ne ovat vierekkäisillä keloilla. Myös tässä pelissä kuitenkin pätee vasemmalta-oikealle-sääntö eli symbolit lasketaan rinnakkain vasemmalta oikealle. Tämä järjestelmä siis tarjoaa 243 tapaa voittaa, ja linjoja voi valita pelaamiseen niin monta kuin haluaa.

Aloittaessaan pelaajan on vain valittava haluamansa arvo panostamalleen kolikolle, ja kelat lähtevätkin rullaamaan ilman sen kummempia alkuseremonioita. Tämä videokolikkopeli on sopiva niin suuremmilla kuin myös pienemmillä panoksilla pelaaville, sillä yhden kierroksen panosten summa on noin 3 euron ja 300 euron välillä. Tähän tietenkin vaikuttaa valitsemien voittolinjojen määrä. Yhdelle linjalle on mahdollista panostaa maksimissaan 10 kolikkoa.

Asian Beauty slotin symboleihin kuuluu teemaa mukaillen varsin perinteisiä kiinalaiseen kulttuuriin liittyviä asioita. Kaikista alimman arvon omaavien symboleiden joukkoon kuuluvat arvojärjestyksessä lueteltuina lotuskukka, kirsikkapuun kukka, hopeinen ornamentti sekä viimein kultainen ornamentti. Korkean arvotason symbolit kuvaavat pelin nimen mukaisesti aasialaista kauneutta. Arvotasolla alhaisimmasta korkeimpaan on punaista talviviittaa ja huppua yllään pitävä kaunotar, seuraavana sinisen vaatteen omaava kaunotar pinkillä taustalla varusteltuna, kolmantena punaisen taustan edessä oleva lotus kukkaa hiuksissaan pitävä ja punaiseen vaatteeseen pukeutunut kaunotar ja neljäntenä yötaivaan hohtavan kuun edessä mysteerisesti hymyilevä violettiin pukuun pukeutunut kaunotar. Alemman arvotason symboleita eli kukkasia tai ornamentteja ilmestyessä riviin ruudulle viisin kappalein, saa pelaaja voitoksi maksimissaan 75 kolikkoa. Viisi kaunotarta puolestaan voittolinjaan saadessaan saa pelaaja palkinnoksi maksimissaan 200 kolikon potin. Normaalien symboleiden tuomat voitot eivät ole kovin vaikuttavia, mutta nekin kyllä arvonsa väärti.

Erityisemmän arvon omaavia symboleita tässä pelissä ovat scatter- ja wild-symbolit. Scatter-symbolina on kultaisilla koristeluilla varustettu punainen lipas, ja wild-symboli puolestaan on pelin Asian Beauty logo. Molemmilla symboleilla on oma roolinsa pelin korkeimpien voittojen saamisessa, sillä erikoistoiminnot aktivoituvat näillä hahmoilla.

Erikoistoiminnot

Asian Beauty slottia pelatessa on kohokohtana monen muun kolikkopelin tavoin sen omalaatuiset bonuspelit. Tällä pelillä on taskussaan jopa kolme erikoistoimintoa, jotka saavat pelaajan jännityksen huippuunsa.

Ensimmäisenä on pelin wild-symbolien eli pelin logojen erityislaatuisuus, sillä ne korvaavat pelissä minkä tahansa muun symbolin scatteria lukuun ottamatta. Wild-symbolit siis auttavat pelaajaa saamaan muista symboleista voittoisia yhdistelmiä. Kuitenkin, wild itsessään tarjoaa koko peruspelin aikaisen jättipotin: pelaajan saadessa keloille voittolinjaan 5 Asian Beauty logoa saa hän jopa 2000 kolikon mehukkaan voittopotin. Wild-symbolit ovat kuitenkin peruspelin aikana suhteellisen harvinaisia saada keloille, joten on mahdollisesti parempi odottaa pelin muita bonustoimintoja ilon aiheeksi.

Toisena erikoisominaisuutena pelissä on scatter-symbolin eli punaisen lippaan tuomat ilmaiskierrokset. Ilmaiskierroksia saa sitä enemmän, mitä useamman lippaan saa keloille mille tahansa paikalle. Pelaajan saadessa kolme scatter-symbolia on palkintona 10 ilmaiskierrosta. Neljä scatter-symbolia puolestaan tuo pelaajalle 15 ilmaiskierrosta. Viisi scatter-symbolia taas antaa mukavat 25 ilmaiskierrosta pelaajan iloksi ja riemuksi.

Ilmaiskierrosten aikana kaikki voitot tuplataan, mikä antaa pelaajalle mahdollisuuden voittaa jopa 40 000 kolikkoa. Tässä scatter-lippaassa todella on aarteita sisällä, sillä se edellisen lisäksi myös maksaa pelaajalle voittoyhdistelmän muodostaessaan melkoisia voittoja: kolme scatter-symbolia merkkaa voittoa 5 kertaa panoksen määrä, neljä scatter-symbolia tuo voiton 15 kertaa panoksen määrä ja viisi scatter-symbolia puolestaan tuo pelaajalle voiton 100 kertaa panoksen määrä. Ei siis ollenkaan huono symboli tämäkään, sillä kertoimet voivat tuoda mukanaan melkoisen suuria voittopotteja.

Asian Beauty slotin kolmas erikoistoiminto on varsin omaperäinen ja pelin teemaan täydellisesti sopiva bonuspeli, joka aktivoituu pelaamisen aikana täysin satunnaisesti. Tässä kohtaa ei siis ole muulla kuin hyvällä tuurilla merkitystä. Bonuspelin lähtiessä käyntiin ilmestyy ruudulle 12 peiliä, joista pelaajan on löydettävä kolme samaa kuvaa. Peiliä klikkaamalla sen kuvajaisen kaunotar paljastuu. Bonuspelin aikaiset kertoimet ovat vähintään 15 ja maksimissaan 30, mikä takaa sen, ettei tässä bonuspelissä tarvitse jäädä nuolemaan näppejään. Korkeat kertoimet voivat tuoda varsin mehukkaita potteja niille onnekkaille pelaajille, jotka ovat bonuspelin saaneet rullaamaan käyntiin.

Ulkoasu

Vaikka Asian Beauty slotin grafiikat eivät ylläkään kaikista uusimpien pelien moderneihin grafiikoihin, on tässä pelissä kuitenkin varsin esteettinen kokonaisuus. Värikkäiden kelojen päällä pyörähtelee mitä kauniimmin piirrettyjä hahmoja, joista kaikista vaikuttavimpia ovat tietenkin neljä erilaista kaunotarta. Hahmot on toteutettu varsin pehmeällä tyylillä ja värit ovat miellyttävän sävyisiä eivätkä liian kirkkaita. Animaatiot eivät tässä slotissa ole kovin erityisiä, mutta sopivat teemaan nekin todella hyvin. Esimerkiksi scattereiden ilmestyessä ruudulle vähintään kolmin kappalein aukeaa punainen lipas riemukkaasti esitelläkseen sisällään olevia kultaisia aarteita.

Pelin lumoava taustamusiikki on tehty teemaan täydellisesti sopivaksi, sillä se muistuttaa varsin perinteistä aasialaista instrumentaalista musiikkia. Ilmaiskierrosten pyörähtäessä käyntiin musiikin tempo muuttuu nopeammaksi aivan kuten monen muunkin slotin kohdalla. Tämä tietenkin lisää jännitystä, mutta muuten niin harmoniseen musiikkiin ei erityisen hyvin sovi kiihtynyt tempo. Musiikin saa asetuksista myös pois päältä, mikäli se alkaa käydä liian monotoniseksi.

Pelattavuus

Asian Beauty slotista pääsee onneksi nauttimaan myös mobiililaitteella. Mikä sen parempaa kuin uppoutua aasialaiseen kulttuuriin vaikka töihin matkalla ollessa.

Lopuksi

Asian Beauty videokolikkopeli on ehdottomasti yksi Microgamingin mestariteoksista. Upeat bonustoiminnot ilmaiskierroksilla ja bonuspelillä varustettuina sekä 243 tapaa voittaa antavat pelaajalle mahdollisuuden mitä suurimpiin voittoihin. Loistavasti piirretyt hahmot ja grafiikat antavat suurta visuaalista nautintoa pelatessa, ja pelin orientaalinen teema vie mukanaan kauniiden kiinalaiskaunottarien seuraan. Tässä onkin jo mainittu jokainen syy siihen, miksi tämän slotin pelaaminen on aivan ainutlaatuinen elämys. Mikäli siis kulttuurimatka Kaukoitään ja aasialainen naiskauneus kiinnostavat, on aika pakata laukku ja lähteä Asian Beauty videokolikkopelin maailmaan. Tätä peliä tulet rakastamaan.