Hook’s Heroes

Hiio-hoi! Nyt on vuorossa matka Peter Pan -elokuvasta tunnettuun Mikä mikä maahan, jossa palmut kukoistavat, turkoosinvihreät aallot kohoilevat meren pinnassa, aurinko hymyilee kirkkaan sinisellä taivaalla – ja tietenkin merirosvot seilaavat uhkaavan lähellä rantavesissä suurella puisella laivallaan.

Hook’s Heroes -videokolikkopelissä on kaikki suuren ja jännittävän seikkailun ainekset, sillä se vie pelaajan hurjien merirosvojen ja itse Kapteeni Koukun matkaan. Jos kukaan Peter Panin nähneenä on siis koskaan pohtinut olevansa mieluummin Kapteeni Koukun miehistössä sen sijaan, että olisi fanittanut Peter Pania, on tässä pelissä annettu loistava tilaisuus toteuttaa itseään merirosvona. Pelinkehittäjien kärkiliigaa vetävän NetEntin vuoden 2015 elokuussa julkaisema peli on täynnä mitä hauskimpia ja veikeimpiä hahmoja, jotka on toteutettu suloisesti lapsenomaisen piirroselokuvan tyyliin. Tämä slotti kuuluu siis ehdottomasti niiden pelien joukkoon, joiden pelaamisen aikana saa nauttia mitä parhainta viihdettä koomisten symboleiden ja värikkäiden grafiikkojen ansiosta. Ei tältä piraattilaivalta kuitenkaan aarteitakaan puutu – päinvastoin!

Hook’s Heroes tarjoilee pelaajalle rommin lisäksi myös mitä mahtavimpia bonustoimintoja, jotka tuovat pelaajalle mitä omaperäisimpiä ja ainutlaatuisimpia pelikokemuksia sekä tietenkin huimia voittoja. Tässä pelissä pääpotti onkin ryöstämisen arvoinen: lähes 200 000 euroa. On siis aika nousta laivaan ja lähteä ryöstöretkelle Kapteeni Koukun ja kumppaneiden kanssa!

Peruspeli

Hook’s Heroes videoslotin peli rakentuu perinteisesti 5 kelasta kolmella rivillä, sekä 20 voittolinjasta. On hyvä ottaa huomioon, ettei voittolinjoja voi tässä pelissä säätää oman mielen mukaan niiden ollessa tekijöidensä toimesta kiinteät. Pelaajalle on kuitenkin annettu mahdollisuus vaihdella panosta kierros kierrokselta, jotta jokainen voi muokata pelityylin budjettiinsa sopivaksi.

Panoksen määrää voi muuttaa kahdella tapaa: joko laskemalla tai nostamalla kolikkojen arvoa, tai panostamalla kolikkoja linjaa kohden enemmän tai vähemmän. Tässä pelissä panoksen arvo voi vaihdella 0,2 euron minimipanoksen ja 200 euron maksimipanoksen väliltä, ja kolikon arvon voi asettaa sentistä yhteen euroon. Pelin teoreettinen palautusprosentti on suhteellisen tyydyttävä sen ollessa 96,82 %. Mehukas 900 kolikon jättipotti kuitenkin korvaa palautusprosentin puutteita, jos sellaiseen onnistuu törmäämään.

Tässä merirosvolaivassa keloilla pyörähtelee alemman arvotason symboleina perinteisesti pelikorttipakasta tuttuja numeroita ja kirjaimia: 10, J, Q, K ja A, jotka kaikki on piirretty teeman mukaisella tyylillä. A symbolin taustalla näkyy luut ristissä ja K symboli puolestaan on saanut krokotiilin hampaat sakaroidensa väliin.

Korkeammalta arvotasolta puolestaan löytyy tietenkin laivan miehistö, johon kuuluvat merirosvot ovat toinen toistaan persoonallisempia ja veikeämpiä. Värikkäästä joukosta löytyy pääkallonaamaria silmillään pitävä rastapäinen merirosvo, joka hymyilee hieman harvoilla hampaillaan varsin miellyttävän näköisesti. Toisena miehistön jäsenenä on suuria punaisia helmiä kaulassaan kantava tummahiuksinen tyttö, joka ei tyytymättömän ilmeensä perusteella ole välttämättä mitä parhainta seuraa. Kolmantena on punahiuksinen ja seilorihattua päässään pitävä rosvo, jolla on silmälasit ja hammasraudat mukana tuomassa omaperäistä tyyliä. Neljäntenä on kumiankkaa päänsä päällä pitävä pikkupoika, jonka huivi on valahtanut silmille ja suuret etuhampaat tekevät leveästä hymystä mitä koomisimman. Viidentenä ja viimeisenä on aika tavata perinteistä merirosvon silmälappua kantava suuri köriläs, jolla taitaa muutama hammas puuttua myöskin.

Suurta hattua wild-tekstillä varustettuna päässään pitävä Kapteeni Koukku on tietenkin pelin yksi erikoisimmista symboleista. Tämä koukkuaan heilutteleva, häijyn näköinen mestaripiraatti on nimittäin pelin wild-symboli, aivan kuten hatun tekstistä voi päätellä. Scatter symbolina on puolestaan ovelasti hymyilevä, krokotiilin asuun pukeutunut merirosvo, joka vilkuilee pelaajaa krokotiilin suurien hampaiden välistä.

Erikoistoiminnot

Merirosvojen elämästä ei tunnetusti puutu jännitystä ja seikkailua, kun he seilaavat läpi myrskyisten vesien kohti mitä vaarallisimpia ryöstöretkiä. Vaikka Hook’s Heroes slotissa ei ympäristö kovin myrskyisä olekaan auringon paistaessa ja aaltojen kumpuillessa letkeästi, on pelaajalle kuitenkin tiedossa mitä jännittävimpiä pelihetkiä. Tässä slotissa on nimittäin monta hauskan omaperäistä bonustoimintoa, jotka antavat pelaajalle myös mahdollisuuden voittaa koko pelin parhaimmat aarteet.

Kapteeni Koukku voi wild-symbolina korvata voittoyhdistelmässä minkä tahansa muun symbolin paitsi scatterin. Kyseinen symboli voi ilmaantua ruudulle mille tahansa kelalle milloin vain, lukuun ottamatta merirosvotoiminnon aikaista peliä.

Suurimmassa osassa videokolikkopelejä on pelaajan saatava ruudulle vähintään kolme scatter symbolia aktivoidakseen bonustoiminnot. Hook’s Heroes on kuitenkin lähtenyt omalle linjalleen tässä asiassa, sillä yhden ilmaiskierroksen saa palkinnoksi jo siitä, kun ruudulle pyörähtää vain kaksi krokotiiliasuista merirosvoa. Tämän kierroksen ajaksi peli arpoo pelaajan viihdykkeeksi yhden kolmesta bonustoiminnosta, jotka liittyvät myös pelin ilmaiskierroksiin.

Ilmaiskierrosten bonuspeli aktivoituu, kun pelaaja saa keloille kolme tai useamman scatter-symbolin. Kolmen scatterin tapauksessa pelaaja saa valita yhden bonustoiminnon, neljän scatterin saadessaan on valittavissa kaksi bonustoimintoa ja viiden scatterin ilmestyessä ruudulle saa pelaaja valita kolme bonustoimintoa. Nämä kolme bonustoimintoa ovat nimeltään Fairy Spins, Mermaid Spins ja Pirate Spins. Keijutoiminnon valitessaan pelaaja saa käyttöönsä 7 ilmaiskierrosta, joiden aikana lentävä keijukainen lisää keloille kahdesta viiteen wild symbolia auttamaan voittoyhdistelmän saamisessa.

Keiju asettaa wildit keloille aina vasemmalta oikealle. Merenneitotoiminnon valitessaan pelaaja saa puolestaan 10 ilmaiskierrosta, joiden aikana kaikki voitot kerrotaan kahdella. Mikäli voitto kuitenkin sisältää yhden tai useamman wildin, voittosumma kerrotaan neljällä. On hyvä muistaa juuri tämän toiminnon olevan pelin voittoisin, sillä sen aikana on mahdollista voittaa pelin jättivoitto – 974 kertaa panoksen määrä. Merirosvotoimintoon suunnatessaan pelaaja saa 15 ilmaiskierrosta, joiden aikana kaikki symbolit maksavat voittoja samalla käytännöllä kuin scatter symbolit. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pelaajan saadessa ruudulle mille tahansa paikoille mitä tahansa symbolia 3 kappaletta tai enemmän, on kyseessä voittoyhdistelmä.

Ulkoasu

Hook’s Heroes pelin design on tehty piirrä ja leikkaa tyylisesti aivan kuin kuvakollaasin muotoon – jotain sellaista, mitä voisi löytää lasten taideprojektista. Grafiikat ovat kuitenkin tässä pelissä varsin selkeät ja teemaa kaikin puolin mukailevat – aivan kuin piirrettyjä katsoisi. Pelin koomiset hahmot on toteutettu oikein veikeään tyyliin, eikä niiden suunnittelussa olla ilmeisesti säästetty turhaan mielikuvitusta. Myös hauskasti kerroksittain liikkuva tausta on laivoineen, aaltoineen ja saarineen onnistuneesti toteutettu, ja se luo peliin aurinkoisen sekä hyväntuulisen tunnelman. Pelin animaatiot ovat nekin hyvin viihdyttäviä ja vangitsevat merirosvojen persoonat todella mukavasti. Aivan kuin Karibian meren saarilta lähtöisin, on tämän pelin taustamusiikki yksi sen parhaimmista puolista. Se sopii teemaan täydellisesti ja antaa viimeisimmänkin lapsenomaisen koomisen ja hellyttävän silauksen koko pelille.

Pelattavuus

Hook’s Heroes slotti on onneksi saatavilla myös mobiilioptimoituna versiona, eli pelistä pääsee nauttimaan myös tien päällä. Mikä mikä maahan pääseminen ei olekaan koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt, kun se on aivan taskun ulottuvilla.

Lopuksi

Hook’s Heroes jatkaa NetEntin videokolikkopelien korkeaa laatua niin viihdyttävän teeman kuin huimia voittoja tarjoilevien bonustoimintojenkin puolesta. Tästä merirosvopelistä ei seikkailua ja sykähdyttävän hauskoja hahmoja puutu, ja visuaalisesti sekä äänimaailman puolesta peli onkin varsin onnistunut kokonaisuus. Lapsenomainen peli tämä kyllä toden totta on, joka kantilta katsottuna. Mikäli kuitenkin on hauskuutusta ja riemukkaita pelikokemuksia vailla, kannattaa tähän slottiin käydä ehdottomasti tutustumassa. Aarteet odottavat!